Home Naar SamenSmullen

Supermarkt Recepten 2004-2005

Appelflappen

    Wat heb je nodig:

  • Bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 tot 3 appels
  • 50 gram gewassen rozijnen
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

    Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor (gasstand 4/5 of 200/220 graden)
  • Ontdooi de lapjes bladerdeeg
  • Schil de appels, snijd ze in hele kleine stukjes
  • Vermeng ze met de rozijnen, suiker en kaneel
  • Leg in het midden van elk lapje deeg een bergje van het vulsel.
  • Maak de randen vochtig met water en vouw het om het vulsel heen.
  • Druk de randen goed op elkaar en prik er met een vork gaatjes in.
  • Bestrijk de bovenkant met ei.
  • Leg de appelflappen op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven.
  • Bak ze in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Naar SamenSmullen Home