Home Naar Samen Smullen

Lenterecepten


Lentesoep met ciabatta

(Italiaans, hoofdgerecht, voor 4 personen)

    Dit heb je nodig

  • 1 aardappel, in kleine blokjes
  • 2 worteltjes (of bospeentjes), in dunne plakjes
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • 150 g pasta (schelpjes)
  • 1 ciabatta (brood), in plakjes
    225 g doperwten (diepvries)
  • 1 zakje bosuitjes
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd

    Zo maak je het:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut
  • Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat to en bak 2 minuten mee.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
  • Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest de olie.
    Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
  • Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
  • Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.
  • Serveer de soep direct Zet de rest van de ciabatta apart op tafel.

Couscoussalade

(Mediterraan, hoofdgerecht, voor 4 personen)

    Dit heb je nodig

  • 1 pak couscous
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen
  • zout
  • 500 g doperwten (diepvries)
  • 2 rode paprika's
  • 5 bosuitjes
  • 1/2 zakje verse munt (à 15 g)
  • 300 g feta (kaas)
  • peper

    Zo maak je het

  • Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken.
  • Olie, sap van 1 citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen.
  • Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen
  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
  • Daarna: Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta door afgekoelde couscous roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap. Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt
Naar Samen Smullen Home