(Italiaans, hoofdgerecht, voor 4 personen)
 |
Dit heb je nodig
- 1 aardappel, in kleine blokjes
- 2 worteltjes (of bospeentjes), in dunne plakjes
- 1 tomaat, fijngesneden
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- 150 g pasta (schelpjes)
- 1 ciabatta (brood), in plakjes
225 g doperwten (diepvries)
- 1 zakje bosuitjes
- 100 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
|
Zo maak je het:
- Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut
- Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat to en bak 2 minuten mee.
- Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
- Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
- Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest de olie.
Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
- Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
- Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.
- Serveer de soep direct Zet de rest van de ciabatta apart op tafel.
|
(Mediterraan, hoofdgerecht, voor 4 personen)
 |
Dit heb je nodig
- 1 pak couscous
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 citroenen
- zout
- 500 g doperwten (diepvries)
- 2 rode paprika's
- 5 bosuitjes
- 1/2 zakje verse munt (à 15 g)
- 300 g feta (kaas)
- peper
|
Zo maak je het
- Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken.
- Olie, sap van 1 citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen.
- Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen
- Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
- Daarna: Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta door afgekoelde couscous roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap. Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt
|