Op deze foto, samen met mijn moeder
ben ik 4 jaar. |
Ik ben getrouwd met Wim.
We hebben twee dochters. |
Anne |
Tessa |
We hebben ook een poes. |
Dit vind ik leuk om
op school te doen:
Kletsen en knutselen
|
Mijn hobby's:
Wandelen, lezen en op vakantie gaan
Even kijken waar we zijn. |
Ik vind het ook leuk om:
Naar de film of uit eten te gaan
en om gezellig op een terrasje te zitten.
En nu een lekkere cappuccino. |
De mooiste kleuren :
Rood en bruin |
Ik word blij van:
|
Dit vind ik niet leuk:
En mensen, die altijd klagen en ontevreden zijn |
Ik word boos van:
|
Ik word bang van:
natte en gladde wegen |
Lasagne met zalm.
(Voor 4 personen)
|
Dit heb je nodig
- 50 g bloem
- 60 g boter
- 1/2 l melk
- 1/4 l groentebouillon
- Vers gewreven nootmuskaat
- Vers gemalen peper
- 1 bos dille
- 400 g zalmfilet
- 3 prei
- Vet voor de vorm
- 200 g lasagne bladeren
- 125 g Mozzarellakaas
|
Zo maak je het
- Laat de boter in de pan aansmoren
- Voeg de bloem aan de gesmolten boter toe.
- Voeg de melk en de groentebouillon al roerend toe
- Laat de roux 5 min rustig koken.
- Breng de roux op smaak met zout en nootmuskaat.
- Hak de verse dille fijn en voeg deze toe.
- Snij de zalm in in dunne streepjes
- Spoel de prei schoon en snij deze in dunne ringen.
- Bak de prei ringen licht aan in de laatste boter.
- Smeer een bakvorm licht in met olie
- Giet een eerste laag met saus in het blik.
- Leg een eerste laag met lasagne bladen op de saus
- Strooi de zalm en de prei over de lasagne bladen.
- Herhaal dit tot dat alle ingredi�nten zijn gebruikt.
- Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze over de saus.
- Bak ongeveer 25 min. in de voorverwarmde oven bij 200 °C (=hetelucht 170 °C)
Eet smakelijk ! |