Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 2/3 kopje broodkruimels
- 3 el melk
- 1/3 kopje geraspte parmezaanse kaas
- 1/2 grote ui fijngesneden
- 3 el vers gesneden basilicum
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, geperst
- ca. 500 gram gehakt
- 2 el gehakte geroosterde pijnboompitjes
|
Zo maak je het:
- Oven voorverwarmen op 180 °C.
- Broodkruim met melk mengen, 5 minuten laten staan.
- Daar de kaas, uien, basilicum, ei, knoflook enpeper naar smaak doen.
- Goed mengen.
- Daarna gehakt, pijnboompitjes en zout naar smaak toevoegen.
- Weer goed mengen en hier balletjes van maken.
- Op bakpapier leggen en in de oven in 30 minuten gaar roosteren.
- Serveren met tomatensaus eventueel met pasta
- maar ook lekker met stokbrood als tapas.
|
 |
Wat heb je nodig:
- Gehakt
- Groenten, bijv. komkommer, ui, paprika en wortel
- Kruiden, peper en zout.
- Boter om te bakken.
- 1 pak bladerdeeg.
- 1 doosje tandenstokers.
- folie of bakpapier
- 1 ei
|
Zo maak je het:
- Eerst alle bladerdeegplakjes laten ontdooien.
- Het gehakt rul bakken, kruiden erbij en een gesnipperd uitje.
- Alle groenten erbij doen. Laat het niet te zacht worden.
- Het moet een stevige bite zijn.
- De bladerdeeg in 4,4 kantjes snijden en er in het midden het gehaktmengsel leggen.
- Alle punten naar binnen vouwen en met een prikker vastzetten.
- Een ei klutsen en daar de zakjes mee bestrijken.
- Zet ze met genoeg ruimte in de voorverwarmde oven van 220 °C.
- Ongeveer 15 à 20 minuten, maar kijk tussendoor eventjes
- Als ze mooi goudbruin zijn is het klaar.
|
|
Wat heb je nodig:
- Wit casinobrood
- gehakt.
- kruiden, peper en zout
- 1 ei
|
Zo maak je het:
- Brood in 4 stukjes snijden.
- Gehakt bakken en kruiden.
- Gehakt op het brood doen.
- door een losgeklopr ei halen.
- Dan de hapjes frituren.
|
|
Wat heb je nodig:
- Uien
- Gogi poeder (toko winkel)
|
Zo maak je het:
- Uien in ringen snijden.
- Door de gogipoeder halen en daarna frituren.
|

|
Wat heb je nodig:
- Loempiavellen<
- Bamigroenten
- Fijne mie(toko)
- stukjes kippenvlees
|
Zo maak je het:
- Het kippenvlees, de bami en de fijne mie roerbakken
- Dan het mengsel op een loepia vel leggen.
- Oprollen en daarna frituren.
|
|
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 500gram verse roomkaas (Turkse winkel)
- 250 gram boter<
- 3 eidooiers
- 1 ei
- Ongeveer 400 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- sesamzaadjes
|
Zo maak je het:
- 400 gram bloem met boter in kleine stukjes snijden.
- Goed kneden.
- Daarna doe je er 3 eidooiers, kaas en bakpoeder bij.
- Alles heel goed met elkaar mengen.
- Op een plaat een beetje bloem strooien.
- Het deegmengsel uitrollen tot ongeveer 1 cm.
- Met een ronde vorm maak steek je de kaasbroodjes uit.
- Elk kaasbroodje smeer je in met een beetje geklopt ei
- Er boven strooi je nog sesamzaadjes.
- Nu de broodjes in een voorverwarmde oven 23 minuten bakken.
|
|
Wat heb je nodig:
- 500 gram gehak
- 1 ei
- 3 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
- zout en peper naar smaak
- vegeta (joegoslavische kruiden ( turkse winkel)
- olie om te bakken
|
Zo maak je het:
- Alle ingrediënten meng je heel goed samen
- Alles ongeveer 2 uur in de koelkast laten staan.
- Met natte hand maak je kleine rolletjes van het mengsel
- Als het gehakt aan je handen blijft plakken, maak ze danweer opnieuw nat
- Bak de rolletjes in de olie op een matig vuur.
|

|
Wat heb je nodig:
- 5 of 6 zure appels
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 3 eetl. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 ml melk
- beetje zout
- olie om te bakken
- kaneel en suiker
|
Zo maak je het:
- Schil de appels en snijd ze dan in dunne plakjes.
- In een kom doe je de eieren, de suiker, de vanillesuiker en wat zout.
- Goed mengen
- Doe er nu de bloem en de melk er doorheen
- Alles goed mengen.
- Daarna de appelschijfjes (ongeveer 5 voor 5 stukjes) door het mengsel halen en in de olie aan beide kanten goudbruin bakken
- Als ze klaar zijn strooi je er een beetje kaneel met suiker op.
|

|
Voor ongeveer 12 koekjes
Dit heb je nodig:
- 150 tuti frutti
- 75 gram cous cous
- 50 gram hazelnoten
- 4 eetlepels honing
|
Zo maak je het:
- Laat de tutti frutti even weken.
- Maak de cousvous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat het afkoelen.
- Hak de tutti frutti en de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
- Meng de cous cous en de honing hierdoor en kneed met je handen koekjes van dit mengsel.
- Bak de koekjes nu in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.
|
|
Dit heb je nodig:
(voor ongeveer 10 stuks)
- 50 gram wortel
- 50 gram courgette
- 1 ui
- citroen
- 2 eieren
- 125 gram bloem
- 1 theelepel komijnenpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels olie
|
Zo maak je het:
- Schrap de wortels schoon en rasp ze in de lengte.
- Was de courgette en schrap deze met schil ook in de lengte.
- Snijd de ui doormidden in dunne ringen.
- Pers een eetlepel sap uit een citroen.
- Kluts de eieren. Meng de bloem, de komijn, het bakpoeder, de citroensap en de eieren tot een beslag.
- Voeg de wortel, courgette en ui toe en roer het allemaal goed door.
- Verwarm de olie in de pan en laat telkens een eetlepel van het beslag in de pan glijden Bak de Bhaji's aan twee kanten<
- Lekker met chilisaus of met yoghurt- komkommersaus.
|
|
Dit heb je nodig:
- 200 gram gerookte zalm (grote plakken)
- 200 gram monchou of andere roomkaas
- 1 el oregano
- 1 el peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
|
Zo maak je het:
- Laat de roomkaas zacht worden en vermeng deze goed met de oregano, knoflookpoeder, peterselie en paprikapoeder.
- Leg 2 grote stukken folie op een werkvlak.
- Verdeel naast elkaar, de plakken zalm tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 cm breed en 25 a 30 cm lang.
- Verdeel het roomkaasmengsel over beide zalmrechthoeken.
- Rol met behulp van de folie de zalm in de lengte op en draai de uiteinden van de folie goed dicht.
- Leg de rollen minimaal 1 uur in de vriezer om op te stijven (half bevroren blijven het bij het snijden mooie rondjes).
- Snij de half bevroren rol in plakjes van ongeveer 1 cm en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Tip: Zalmrolletjes zijn ideaal om in te vriezen. Goed verpakt zijn de grote rollen tot 2 maand houdbaar.
- Leg een rol, voor het aansnijden, 30 minuten in de koelkast.
- Snij de rol in plakjes en verdeel over één of meer borden.
- Laat de zalmrolletjes, afgedekt met huishoudfolie, verder ontdooien en op kamertemperatuur komen.
|
|
Dit heb je nodig:
- 10 eieren
- peper en zout
- mayonaise
- Hollandse garnalen (bakje van 250 gram)
|
Zo maak je het:
- Eieren hard koken (10 minuten)
- Eieren door de lengte snijden en eigeel eruit halen.
- Eitjes op een schaal leggen.
- Eigeel fijn prakken en mengen met de mayonaise, peper zout en garnalen.
- Eieren met het mengsel vullen.
Eet smakelijk |
|
Dit heb je nodig:
- Kippenpootjes
- Peper en zou
- citroen
|
Zo maak je het:
- Kippenpootjes kruiden met peper en zout en citroen
- De kruiden er goed in laten trekken!
- Daarna bruin bakken in de pan.
Eet smakelijk. |
 |