Home Recepten - Index

Salades


Couscoussalade

Dit heb je nodig:

  • 1/2 pak couscous (ca 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 citroen
  • zout
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1/2 zakje verse munt (ca 15 g)
  • 200 g feta (kaas
  • peper

Zo maak je het:

  • Couscous in ruime kom doen
  • 3 dl kokend water er over schenken.
  • Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
  • Couscous 5 minuten laten wellen.
  • Intussen in een pan met weinig water en zout de doperwtenin ca. 5 minuten gaar koken
  • In vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Met vork couscous tot losse korrels roeren.
  • Couscous laten afkoelen,regelmatig omscheppen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden.
  • Muntblaadjes fijn snijden.
  • Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.

Nabereiden

Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta< door de afgekoelde couscous roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap.
Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.

Niçoise met krieltjes en tonijn

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 zakje krieltjes (450 g)
  • 400 g sperziebonen
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 krop sla
  • 1 blikje tonijnstukken in water (185 g)
  • 10 zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 2 eetlepels (wijn)azijn

Zo maak je het:

  • Krieltjes koken en iets af laten koelen.
  • Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 min. beetgaar koken.
  • Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
  • Eieren in 7 min. hard koken, pellen en in partjes snijden.
  • Ui pellen en in halve ringen snijden.
  • Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
  • Tonijn laten uitlekken. Olijven halveren.
  • Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
  • Sla in grote schaal leggen.
  • Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
  • Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
  • Dressing over salade sprenkelen

Marokkaanse tomatensalade

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 500 g trostomaten
  • 1/2 groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 zakje verse dille (ca 11 g)
  • 5 takjes peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • (versgemalen) peper

Zo maak je het:

  • Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Dille en peterselie fijnknippen.
  • In een kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel snufje komijn.

Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.

Pastasalade met zalm

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig

  • 300 g farfalle (vlinderpasta)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 1 pakje roomkaas (100 g)
  • 150 g spinazie
  • 2 bakjes gerookte zalmblokjes (à 100 g)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eetlepels thousand Island-dressing (fles a 450 ml)

Zo maak je het

  • Pasta in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar koken<
  • In vergiet laten afkoelen onder koud stromend water.
  • Tomaatjes schoonmaken en halveren. Roomkaas in blokjes snijden.
  • Spinazie wassen en droogdeppen.
  • In kom pasta, tomaatjes, roomkaas, zalm, kappertjes en dressing mengen.
  • Spinazie over vier borden verdelen.
  • Pastasalade op spinazie scheppen.

Lekker met stokbrood.

Maïssalade met avocadodressing

Dit heb je nodig:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 1 blik maïskorrels (300 g)
  • 200 g belegen kaas (stukje)
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak tortillachips naturel (150 g)
  • Materialen

  • Staafmixer

Zo maak je het

  • Sla fijnsnijden, wassen en drogen.
  • Tomaten halveren.
  • Maïs laten uitlekken.
  • In grote schaal groenten mengen.
  • Kaas in blokjes snijden
  • Avocado's schillen, pitten verwijderen
  • Van 1 avocado het vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Avocadostukjes en kaas door salade mengen.
  • Andere avocado en zure room met staafmixer tot gladde saus pureren.
  • Knoflook erboven uitpersen en dressing met zout en peper op smaak brengen.
  • Avocadodressing door salade scheppen.
  • Salade met tortillachips serveren.
Recepten - Index Home