Dit heb je nodig:
- 1/2 pak couscous (ca 400 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 citroen
- zout
- 300 g doperwten (diepvries)
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 1/2 zakje verse munt (ca 15 g)
- 200 g feta (kaas
- peper
|
Zo maak je het:
- Couscous in ruime kom doen
- 3 dl kokend water er over schenken.
- Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
- Couscous 5 minuten laten wellen.
- Intussen in een pan met weinig water en zout de doperwtenin ca. 5 minuten gaar koken
- In vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Met vork couscous tot losse korrels roeren.
- Couscous laten afkoelen,regelmatig omscheppen.
- Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden.
- Muntblaadjes fijn snijden.
- Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
Nabereiden
Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta< door de afgekoelde couscous roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap.
Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt. |
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig:
- 1 zakje krieltjes (450 g)
- 400 g sperziebonen
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 krop sla
- 1 blikje tonijnstukken in water (185 g)
- 10 zwarte olijven
- 4 tomaten
- 5 eetlepels (olijf)olie
- 2 eetlepels (wijn)azijn
|
Zo maak je het:
- Krieltjes koken en iets af laten koelen.
- Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 min. beetgaar koken.
- Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
- Eieren in 7 min. hard koken, pellen en in partjes snijden.
- Ui pellen en in halve ringen snijden.
- Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
- Tonijn laten uitlekken. Olijven halveren.
- Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
- Sla in grote schaal leggen.
- Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
- Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
- Dressing over salade sprenkelen
|
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig:
- 500 g trostomaten
- 1/2 groene paprika
- 2 bosuitjes
- 1/2 zakje verse dille (ca 11 g)
- 5 takjes peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten)
- (versgemalen) peper
|
Zo maak je het:
- Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- Dille en peterselie fijnknippen.
- In een kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel snufje komijn.
Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. |
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig
- 300 g farfalle (vlinderpasta)
- 1 bakje cherrytomaten (250 g)
- 1 pakje roomkaas (100 g)
- 150 g spinazie
- 2 bakjes gerookte zalmblokjes (à 100 g)
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 eetlepels thousand Island-dressing (fles a 450 ml)
|
Zo maak je het
- Pasta in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar koken<
- In vergiet laten afkoelen onder koud stromend water.
- Tomaatjes schoonmaken en halveren. Roomkaas in blokjes snijden.
- Spinazie wassen en droogdeppen.
- In kom pasta, tomaatjes, roomkaas, zalm, kappertjes en dressing mengen.
- Spinazie over vier borden verdelen.
- Pastasalade op spinazie scheppen.
Lekker met stokbrood. |
|
Dit heb je nodig:
- 1 krop ijsbergsla
- 1 bakje cherrytomaten (250 g)
- 1 blik maïskorrels (300 g)
- 200 g belegen kaas (stukje)
- 2 rijpe avocado's
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 1 teentje knoflook
- 1 zak tortillachips naturel (150 g)
Materialen
- Staafmixer
|
Zo maak je het
- Sla fijnsnijden, wassen en drogen.
- Tomaten halveren.
- Maïs laten uitlekken.
- In grote schaal groenten mengen.
- Kaas in blokjes snijden
- Avocado's schillen, pitten verwijderen
- Van 1 avocado het vruchtvlees in stukjes snijden.
- Avocadostukjes en kaas door salade mengen.
- Andere avocado en zure room met staafmixer tot gladde saus pureren.
- Knoflook erboven uitpersen en dressing met zout en peper op smaak brengen.
- Avocadodressing door salade scheppen.
- Salade met tortillachips serveren.
|
|