Home Recepten - Index

Soepjes


Tomatensoep van Jarod

Dit heb je nodig:

  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 2 bouillonblokjes(1 rundvlees en 1 tuinkruiden)
  • 3 ons gehakt 1/2 om 1/2
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • 1 liter water (mag ook minder)

Zo maak je het:

  • Gezeefde tomaten en bouillonblokjes in pan doen, water erbij, laten koken, kruiden erin doen.
  • Gehaktballetjes draaien erbij doen, laten koken tot
  • Balletjes gaar zijn en klaar is de soep!

Courgettesoep met zalmsnippers

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm, in snippers
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • Materialen

  • staafmixer of keukenmachine

Zo maak je het:

  • Verhit de olie in een grote (soep)pan
  • Fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet.
  • Roer er de courgetteblokjes door.
  • Bak dit nog 3 minuten mee op hoog vuur.
  • Blijf de blokjes omroeren.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook.
  • Laat de courgette 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Roer de slagroom erdoor
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in vier diepe borden
  • Strooi in ieder bord een kwart van de zalmsnippers.

Tip:

Bak met de ui een paar fijngesneden blaadjes salie mee, voor een zachte, kruidige smaak.

Pompoensoep
van Isabella, de mama van Thijmen

 

Dit heb je nodig

3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
1 pompoen (ca. 1 kilo)
1 ui, grofgehakt
3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
2 theelepels gedroogde rozemarijn
750 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 stokbrood, gesneden
125 ml crème fraîche
eventueel een stuk komijnekaas en of bakje gerookte spekblokjes

 

Zo maak je het

• Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.
• tip 1
• Verbrokkel of rasp een stuk komijnekaas grof. Serveer de soep met de komijnekaas
tip 2
bak een pakje spekblokjes uit zonder olie of boter.
Serveert de soep met de uitgebakken spekjes

Recepten - Index Home