Home Recepten - Index

Traktaties


Frambozencakejes met witte chocolade

(Voor 12 personen, gebak)

Bereiden: 15 min. Wachten: 45 min

Dit heb je nodig:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 200 g suiker
  • 100 g witte chocolade geraspt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 g boter gesmolten
  • 1 bakje frambozen
  • Materialen

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en 1 theelepel zout.
  • Klop in een andere vorm de eieren los
  • Meng ze met de gesmolten boter.
  • Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  • Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag
  • Leg hierop 3 frambozen.
  • Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.
  • Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Frambozen-perzikijsjes.

Dit heb je nodig:

  • 2 perzike
  • 150 gram frambozen
  • 1 dl appelsap
  • Materialen

  • 8 ijsvormpje

Zo maak je het:

  • Schil de perziken en ontpit ze
  • Was de frambozen en pureer ze samen met de perziken in de keukenmachine.
  • Voeg de appelsap toe.
  • Giet dit mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer.
  • Na ongeveer 2 uur zijn de ijsjes bevroren en klaar.

Kaaskrakers

Dit heb je nodig

  • 2 zakken tortillachips naturel (zak à 150 g)
  • 300 g geraspte jonge kaas
  • groene tomatenketchup
  • Materialen

  • bakpapier

Zo maak je het:

  • Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4
  • Leg de tortillachips in rijtjes naast elkaar op de bakplaat.
  • Leg in het midden van elke tortillachip een beetje geraspte kaas.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven
  • Laat de kaas in ongeveer 10 minuten smelten.
  • Doe ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven
  • Laat de kaaschips even afkoelen.
  • Leg ze dan op een grote schaal met een bakje groene-tomatenketchup in het midden.
  • Of spuit op elke chip een toefje groene ketchup.

Broodegeltjes met sesam of kaas

Dit heb je nodig:

  • 500 g broodmix wit, Zaanse snijder (zak a 1 kg)
  • 32 rozijnen, biologisch
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels belegen kaas, geraspt
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • Materialen

  • bakpapier

Zo maak je het:

  • Kneed de broodmix met 300 ml water
  • Laat het deeg een halfuur rijzen onder een schone theedoek.
  • Verdeel het deeg in 16 bolletjes
  • Laat deze nog 15 minuten rijzen onder de theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  • Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje aan het deeg: het neusje
  • Druk steeds 2 rozijnen als oogjes in het deeg.
  • Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met het ei en bestrooi 8 egeltjes met geraspte kaas en 8 met sesamzaad.
  • Bak de egels in 15 minuten goudbruin en gaar.

Tip:
Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden
kunt u er ook nog beleg op doen.

Recepten - Index Home