Dit heb je nodig:
- 225 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 200 g suiker
- 100 g witte chocolade geraspt
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 200 g boter gesmolten
- 1 bakje frambozen
Materialen
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
|
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en 1 theelepel zout.
- Klop in een andere vorm de eieren los
- Meng ze met de gesmolten boter.
- Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
- Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag
- Leg hierop 3 frambozen.
- Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.
- Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
|
|
Dit heb je nodig:
- 2 perzike
- 150 gram frambozen
- 1 dl appelsap
Materialen
- 8 ijsvormpje
|
Zo maak je het:
- Schil de perziken en ontpit ze
- Was de frambozen en pureer ze samen met de perziken in de keukenmachine.
- Voeg de appelsap toe.
- Giet dit mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer.
- Na ongeveer 2 uur zijn de ijsjes bevroren en klaar.
|
|
Dit heb je nodig
- 2 zakken tortillachips naturel (zak à 150 g)
- 300 g geraspte jonge kaas
- groene tomatenketchup
Materialen
- bakpapier
|
Zo maak je het:
- Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4
- Leg de tortillachips in rijtjes naast elkaar op de bakplaat.
- Leg in het midden van elke tortillachip een beetje geraspte kaas.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven
- Laat de kaas in ongeveer 10 minuten smelten.
- Doe ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven
- Laat de kaaschips even afkoelen.
- Leg ze dan op een grote schaal met een bakje groene-tomatenketchup in het midden.
- Of spuit op elke chip een toefje groene ketchup.
|
|
Bereiden: 15 min. Wachten: 45 min
Dit heb je nodig:
- 500 g broodmix wit, Zaanse snijder (zak a 1 kg)
- 32 rozijnen, biologisch
- 1 ei, losgeklopt
- 3 eetlepels belegen kaas, geraspt
- 3 eetlepels sesamzaad
Materialen
- bakpapier
|
Zo maak je het:
- Kneed de broodmix met 300 ml water
- Laat het deeg een halfuur rijzen onder een schone theedoek.
- Verdeel het deeg in 16 bolletjes
- Laat deze nog 15 minuten rijzen onder de theedoek.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bekleed een ovenrooster met bakpapier.
- Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje aan het deeg: het neusje
- Druk steeds 2 rozijnen als oogjes in het deeg.
- Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met het ei en bestrooi 8 egeltjes met geraspte kaas en 8 met sesamzaad.
- Bak de egels in 15 minuten goudbruin en gaar.
Tip:
Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden
kunt u er ook nog beleg op doen. |
|