Home Recepten - Index

Hoofdgerechten


Vis-Sticks!

Dit heb je nodig:

  • 1 gele paprika
  • 16 cherrytomaatjes (bakje a 250 g)
  • 1 schaal gebakken kibbeling (ca. 500 g)
  • 8 eetlepels currysaus
  • 1 stokbrood
  • satéstokjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Was de paprika en snij hem doormidden.
  • Haal de zaadjes en het witte gedeelte eruit en snijd de paprika in 8 stukken.
  • Was de tomaatjes en haal de kroontjes eraf.
  • Maak 8 prikkers met stukjes kibbeling, tomaatjes en paprika.
  • Vet de ovenschaal in met boter en leg de prikkers erin.
  • Verwarm de prikkers ongeveer 12 minuten in het midden van de oven.
  • Eet de Vis-Sticks met currysaus en stokbrood

Italiaanse pannenkoek

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 fles pannenkoekenmix (200 ml)
  • 400 ml koude (vloeibare)
  • 18 plakjes salami
  • 1/2 zakje gemalen belegen kaas (à 150 g
  • Italiaanse kruiden
  • Materialen

  • aluminiumfolie

Zo maak je het:

  • Giet 400 ml koude melk bij de pannenkoekenmix in een kom.
  • Goed roeren tot het een beslag is.
  • In een koekenpan verwarm je een klein beetje margarine.
  • Leg 3 plakjes salami in de pan en bak ze eventjes.
  • Schenk wat beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
  • Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt.
  • Draai nu heel voorzichtig de pannenkoek om met een spatel.
  • Strooi nu wat geraspte kaas en wat kruiden over de pannenkoek.
  • Als de kaas is gesmolten, kijk je aan de onderkant van de pannenkoek of die al bruin is.
  • De andere pannenkoeken bak je op dezelfde manier.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.

Ovenschotel met bloemkool, paprika en champignons

(Voor 4 personen; Bereidingstijd: ca 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool, in kleine stronkjes
  • 500 gram soeptomaatjes
  • 1 paprika, in ringen
  • champignons,in plakjes
  • 200 g oude kaas, geraspt

Zo maak je het:

  • Vul de ovenschotel met laag om laag soeptomaatjes, kaas, paprika, champignons, kaas en bloemkool.
  • Bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas.
  • Laat het in een warme oven (200 °C) in 30 minuten gaar en heel licht bruin worden.

Serveersuggestie: Serveer met rijst.

Ajam Ketjap (gebakken kip) van Jarod

Dit heb je nodig:

  • Kipbraadsticks
  • 1 eetlepel Tamarinde(vloeibaar)
  • 1 kwart garnalenpasta
  • Zout/peper
  • mespuntje suiker
  • sambal manis (als je het wat pittiger wil maken)
  • 1/2 theelepel laos poeder
  • knoflook
  • sjalot
  • kaki tiga (ketjap manis
  • water

Zo maak je het

  • Al deze kruiden in de pan doen, knoflook fijn maken sjalot fijn snijden, aanbraden in de pan.
  • Kip erbij doen, aan laten braden zodat deze een beetje bruin worden.
  • Tijdens aanbraden ketjap erover doen, kip omdraaien en het zelfde herhalen.
  • Daarna water erbij doen zodat ze een beetje onder water komen te staan, ongeveer een uurtje laten sudderen.
  • Aan het eind de deksel eraf halen, zodat de saus wat kan indikken.

Eet smakelijk !

Gnocchi met tomatensaus

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g)
  • 1 bol mozzarella (kaas
  • 100 g pittige oude kaas (stukje)
  • 4 eetlepels verse basilicum (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel suiker

Zo maak je het:

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers goudbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de suiker, zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de tomatensaus op laag vuur nog een tijdje pruttelen.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Smelt ze in de tomatensaus.
  • Rasp het stukje kaas grof.
  • Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus.
  • Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.
  • Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus.
  • Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.

Vis pret

(Voor 4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 pak witte rijst (400 g)
  • 1 blik ananasstukjes op siroop (227 g)
  • 1 blik perzikschijfjes op siroop (225 g)
  • 2 bananen
  • 2 schaaltjes
  • kibbeling (ca. 250 g)
  • 1 zak gemengde sla (200 g)
  • 3 eetlepels vinaigrette (sladressing, met tuinkruiden)

Zo maak je het:

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ananas en perzik laten uitlekken, siroop opvangen.
  • Bananen pellen en in plakjes snijden.
  • In steelpan 5 eetlepels siroop verwarmen.
  • Ananas, perzik en banaan toevoegen en meeverwarmen.
  • Kibbeling verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sla mengen met dressing.
  • Rijst serveren met vis, vruchten en salade.

Turkse Pizza
(Lahmacun)

Dit recept is van de moeder van Zehnep.
Klik hier voor het hele recept

Recepten - Index Home