Dit heb je nodig:
- 1 gele paprika
- 16 cherrytomaatjes (bakje a 250 g)
- 1 schaal gebakken kibbeling (ca. 500 g)
- 8 eetlepels currysaus
- 1 stokbrood
- satéstokjes
|
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Was de paprika en snij hem doormidden.
- Haal de zaadjes en het witte gedeelte eruit en snijd de paprika in 8 stukken.
- Was de tomaatjes en haal de kroontjes eraf.
- Maak 8 prikkers met stukjes kibbeling, tomaatjes en paprika.
- Vet de ovenschaal in met boter en leg de prikkers erin.
- Verwarm de prikkers ongeveer 12 minuten in het midden van de oven.
- Eet de Vis-Sticks met currysaus en stokbrood
|
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig:
- 1 fles pannenkoekenmix (200 ml)
- 400 ml koude (vloeibare)
- 18 plakjes salami
- 1/2 zakje gemalen belegen kaas (à 150 g
- Italiaanse kruiden
Materialen
- aluminiumfolie
|
Zo maak je het:
- Giet 400 ml koude melk bij de pannenkoekenmix in een kom.
- Goed roeren tot het een beslag is.
- In een koekenpan verwarm je een klein beetje margarine.
- Leg 3 plakjes salami in de pan en bak ze eventjes.
- Schenk wat beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
- Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt.
- Draai nu heel voorzichtig de pannenkoek om met een spatel.
- Strooi nu wat geraspte kaas en wat kruiden over de pannenkoek.
- Als de kaas is gesmolten, kijk je aan de onderkant van de pannenkoek of die al bruin is.
- De andere pannenkoeken bak je op dezelfde manier.
- Houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
|
(Voor 4 personen; Bereidingstijd: ca 30 minuten |
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool, in kleine stronkjes
- 500 gram soeptomaatjes
- 1 paprika, in ringen
- champignons,in plakjes
- 200 g oude kaas, geraspt
|
Zo maak je het:
- Vul de ovenschotel met laag om laag soeptomaatjes, kaas, paprika, champignons, kaas en bloemkool.
- Bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas.
- Laat het in een warme oven (200 °C) in 30 minuten gaar en heel licht bruin worden.
Serveersuggestie: Serveer met rijst. |
|
Dit heb je nodig:
- Kipbraadsticks
- 1 eetlepel Tamarinde(vloeibaar)
- 1 kwart garnalenpasta
- Zout/peper
- mespuntje suiker
- sambal manis (als je het wat pittiger wil maken)
- 1/2 theelepel laos poeder
- knoflook
- sjalot
- kaki tiga (ketjap manis
- water
|
Zo maak je het
- Al deze kruiden in de pan doen, knoflook fijn maken sjalot fijn snijden, aanbraden in de pan.
- Kip erbij doen, aan laten braden zodat deze een beetje bruin worden.
- Tijdens aanbraden ketjap erover doen, kip omdraaien en het zelfde herhalen.
- Daarna water erbij doen zodat ze een beetje onder water komen te staan, ongeveer een uurtje laten sudderen.
- Aan het eind de deksel eraf halen, zodat de saus wat kan indikken.
Eet smakelijk ! |
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g)
- 1 bol mozzarella (kaas
- 100 g pittige oude kaas (stukje)
- 4 eetlepels verse basilicum (fijngesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel suiker
|
Zo maak je het:
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook.
- Voeg de suiker, zout en peper naar smaak toe.
- Laat de tomatensaus op laag vuur nog een tijdje pruttelen.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Smelt ze in de tomatensaus.
- Rasp het stukje kaas grof.
- Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus.
- Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.
- Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus.
- Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.
|
(Voor 4 personen) |
Dit heb je nodig:
- 1 pak witte rijst (400 g)
- 1 blik ananasstukjes op siroop (227 g)
- 1 blik perzikschijfjes op siroop (225 g)
- 2 bananen
- 2 schaaltjes
- kibbeling (ca. 250 g)
- 1 zak gemengde sla (200 g)
- 3 eetlepels vinaigrette (sladressing, met tuinkruiden)
|
Zo maak je het:
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Ananas en perzik laten uitlekken, siroop opvangen.
- Bananen pellen en in plakjes snijden.
- In steelpan 5 eetlepels siroop verwarmen.
- Ananas, perzik en banaan toevoegen en meeverwarmen.
- Kibbeling verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
- Sla mengen met dressing.
- Rijst serveren met vis, vruchten en salade.
|
|
|
|
|